22 Haziran 2017 Perşembe

Büyükşehirde hangi kabile kazanacak!

CHP'nin Adana büyükşehir adayı belli olmadan başkanlık konusunda tahmin yürütmenin saçma sapan fikir olduğunu düşünüyordum. CHP'nin Adana büyükşehir adayının mevcut Çukurova belediye başkanı Yıldıray Arıkan olduğu öğleye doğru kulislerde konuşulmaya başlayınca kimse pek inanmak istemedi, lakin akşama doğru kendisinin kesin olduğu gayri resmide olsa yetkili ağızdan da telaffuz edilince tamam dedim iddialar doğruymuş ve süsleme haber değilmiş dedim.
***
Süsleme haber dedim ona da açıklık getireyim; biliyorsunuz CHP'nin Adana büyükşehir adayının kesin olarak Soner Çetin'in olacağı yönünde ön görüler çoğunluktaydı. Hadi yerel basın bi yana dursun, yaygın medya bile Soner Çetin ismini ısrarla dillendirmekteydi. Fakat CHP'li Çetin ismi gazete sütunlarında yer alırken onun yanına bi kaç isim daha ekleniyordu, haber süslenmiş oluyordu. Taraflı haber olmasın diye "süsleme" dediğim zenginlik katılmaktaydı. Çoğu gazeteci tarafsızlık adına bunu hep yapar bilesiniz.
***
Ayrıca Soner Çetin sipariş haber yaptıracak bir karektere sahip değildir, dürüsttür, harbidir ve mert adamdır. 2 yıldır çalışma yapan CHP'li Soner Çetin'i sanırım herkes iyice tanımıştır. Soner Çetin artık CHP'nin Çukurova belediye başkan adayıdır. Ha yola büyükşehir için çıktı, sonrada ilçe adayı filan oldu ama, sanmayın Soner Çetin'in bu teklife balıklama atladı. Şimdi yazının burasında Soner Çetin'i bi kenara bırakalım, Çukurova yine CHP'nin olacaktır. Neden ve nasıl diye soracak olursanız; bakın bakalım öbür adayları kim ne kadar tanıyor ve onların siyasi tecrübesi ne kadar? Çukurova ilçesini başka bir yazıda irdeleyeceğim için konuyu burada kapatıyorum.
***
Fazla karıştırmadan yazımızın esas konusu olan Adana büyükşehire tekrar dönelim. Adaylar kimdi? Ak Parti'den Abdullah Torun, MHP'den Hüseyin Sözlü ve CHP'den Yıldıray Arıkan. Peki kim kazanır? Çok hızlı ve basit mi sordum acaba... Şu an net olarak görünen tabloda hala bişey yok! Herkes eşit demek zorundayız. Hem daha BDP, HDP yada bağımsız aday açıklanmadı, o kanattan nereden baksan en az 100 bin oy var, yabana atmamak gerekiyor. Dur bakalım; Aytaç Durak kapanışı nasıl yapacak? Durak hâlâ sahnede onun gibi bir siyasetçinin çarpışarak gideceği kanısındayım. Durak bu belli olmaz! Bakarsın ekibini toplar ve hurraaa sandık başına, ve şunu da diyebilir; "madem beni kimse kabul etmedi, hepinizi sıkıntıya sokacağım hayatınızın en zor seçimini sizlere yaşatacağım."
***
Aytaç Durak ve ekibi dedim az önce farkındaysanız. Ne dediğimi iyi biliyorum onun her zaman bir ekibi vardır. Öne süreceğim isimler bile var, ama şimdi yazma gereği duymuyorum zira bu yazı çok uzayacak ve konu dağılacak. Meraklanmayın notumuzu aldık ve yazacağız.
***
Adana büyükşehir belediye başkan adayı Ak Partili Abdullah Torun'un her kesimden oy alacağı iddia edilmekte. Adana büyükşehir belediye başkanlığını MHP'li Sözlü "yerli" olduğu için alır diyorlar. CHP'nin Yıldıray Arıkan'ı "yerli" olduğu için Adana büyükşehire aday gösterdiği söyleniyor. Vay bee! bizler bu mesleği yaparken hiç farkına varmamışız, ne kadar "yerli" varmış Adana'da!..
***
Durun bakalım;
Şoşon, Payitu, Kahula ve Mevuk kabileleri daha adaylarını açıklamadı arkadaşlar acele etmeyin öyle, bi durun yahu! Ha... öte yandan yerli halklar arasında şöyle bir tahminde var;
Apaçileri temsilen Oturan Ayı'nın, Komançilerin gözde adayı Kırmızı Boğa'nın ve Siyulardan da Koşan Tazı'nın başkan olma ihtimalleri varmış.
Anlayacağınız, Yankiler yine avucunu yalayacak!

(17 Ocak 2014)

Hiç yorum yok: